Ja jotta päästään heti ongelmiin käsiksi niin laitetaanpa nuo häpeälliset nettikaupat jonoon summineen... Näette sitten tuon oikeasti hurjan loppusumman. Laitan vielä loppuun sitten pienen suunnitelman, miten aion alkaa näiden kanssa toimimaan, kertokaahan sitten onko siinä järkeä vai ei...

JOTEX                                                     254,15

HALENS                                                  431,28

CELLBES                                                837,98

ELLOS                                                     903,22

ANTTILA                                                  248,03

H&M                                                         375,03

KLARNATILI                                             570,86

YHTEENSÄ                        3620,55

Hurjaa, eikö! Ellokseen ja cellbessiin on kauheat summat yksistään, samoin klarnaan... Tuo klarna on kyllä ihan vihoviimeinen, sillä monessa nettikaupassa on maksumahdollisuutena klarnatili. Kaikki ostot eri paikoista kertyvät samalla tilille, joten helposti tulee tehtyä iso "tili" tuollekin tilille.

Eli tämmöinen velkataakka ja vain ja ainoastaan noiden tilien vuoksi. Niitä piti niin helppoina ja työttömänä/äitiyslomalla sitä ajatteli, että helpompi ostaa näin kun ei tarvitse kerralla koko summaa maksaa vaan lyhentää pienempinä summina. Sitten kun koko ajan saa tilata lisää, niin lirissä ollaan. Ainakin tämmöinen innokas shoppailija on... Kaikenlisäksi joissakin nettikaupoissa on se ongelma, että he nostavat ostorajaa ihan itekseen, joissakin kaupoissa rajannosto pitää itse pyytää, siinä on jo pieni kynnys, mutta esim. cellbes on ilmoittanut nostaneensa rajaa siihen ja siihen summaan. Ja taas on "vara" shopata.

Mutta siihen suunnitelmaan... Nyt on muita laskuja sellainen pino (sairaalamaksu, lasten pk-kuvat, kirjamaksuja yms.) että seuraavasta palkasta ei ihan tuon suunnitelman mukaan lyhene nuo tilit, mutta sen jälkeen tarkoitus olisi mennä näin:

Isokorkoisimpia tilejä, joita ovat Ellos ja Cellbes, lyhennän molempia 100 eurolla kuussa. Samoin lyhennän klarnaa. Muita lyhennän sitten noin 42 eurolla kuussa. En enää osta tilille, vaan joko maksan heti tai otan laskun jos jotain tarvitsee ostaa. Kun olen saanu tilit lyhennettyä, suljen Halensin, Cellbesin, Elloksen, Joteksin ja unohdan tuon klarnan. Ainoastaan H&M:n ja Anttilan jätän, niissä on suht pieni korko ja pieni ostoraja molemmissa.

Tällä suunnitelmalla minulla menisi noin kahdeksan kuukautta ja tilit olisivat nollassa. Toki aina voi tapahtua jotain, joka hiukan muuttaa suunnitelmia, mutta tämä olisi tavoite. Esimerkiksi kesä on epävarma töiden kannalta... Ajattelin myös, että jos kuukauden lopussa on tilillä rahaa, lyhennän silläkin näitä tilejä.

Mutta miltä kuulostaa? Onko tässä yhtään mitään järkeä?