Kirsin kommentti edelliseen postaukseen sai minut jälleen kerran ajattelemaan.

"Minusta jos yrittää oikeasti saada talouden kuntoon,silloin ei osteta mitään ylimääräistä!!Ja tehdään kauppalista ja sitä noudatetaan kirjaimelliseti!!=)Siihen ei yleensä lisätä heräteostoksia=)
Eli aivan turhaa olivat alushousut ja pussulakana!!Juustot ja jogurtit kilohintojen mukaan ja kaikki muukin,niin säästää useita kymmenniä euroja kuukaudessa ja satoja euroja vuodessa=)Omat kauppakassit on tosi fiksut=)Ja jos sinä teet heräteostoksia ,mutta mies ei tee,laita siis mies ruokakauppaan=)"
 
Mietin lähinnä sitä, että kuinka tarkasti haluan tämän tehdä ja tapa jolla talouttani rukkaan kuntoon, onko se vain pisara meressä eli siis lähinnä yhdentekevä talouteni ja rahankäyttöni kannalta. Minä kun en haluaisi elää mahdollisimman tiukasti, ostamatta mitään turhaa. Haluaisin saada kulutukseni järkevälle tasolle, niin että menot ovat pienemmät kuin tulot, mutta silti ei tarvitsisi mistään varsinaisesti tinkiä. Onko tämä sitten ihan mahdoton yhtälö?
 
Eilen mietin sitä, että haluanko ostaa kaupasta aina sen halvimman hinnan mukaan? Vai ostanko maun mukaan? Joskus kun se edullisin vaihtoehto ei maistu minusta hyvältä. Tosin joskus on päinvastoin, edullisin maistuu kaikkein parhaalta. Haluanko ostaa edullisimpia omenoita, jos en niistä niin pidä vai ostanko hiukan kalliimpia, jotka maistuvat paremmalta? Tulisimme lasten kanssa vallan hyvin toimeen ilman karkkia tms. suumakiaa, mutta onko se pakko tulla toimeen ilman? Onko tämä nyt sitten ihan tyhjän kanssa, kun en halua elää mahdollisimman tiukasti ja niukasti? Vai voiko talouden saada kuntoon ostamalla välillä jotain turhaakin? Harmittaa, kun ei ole säästössä edellisiä kauppakuitteja, saisitte hiukan kuvaa siitä, miten aikaisemmin olen toiminut :) Vaikka en tiedä onko tässä sitten mitään isompaa eroa edelliseen...? Mutta katsotaan, vastahan minä aloitin joten ei sitä tiedä kuinka tarkan "markan" vartijaksi tässä vielä päätyy :)